Dăm viață agriculturii

Agenţia Naţională de Îmbunătăţiri Funciare

Dăm viață agriculturii

Normele metodologice de aplicare a Legii îmbunătăţirilor funciare nr. 138/2004, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 1.872/2005 au fost completate si actualizate prin Hotararea de Guvern din data de 31.08.2022

Citește mai departe…

Infrastructura de irigații este pregătită pentru funcționare în condiții optime

Citește mai departe…

Începe depunerea facturilor pentru decontarea cheltuielilor aferente consumului de energie electrică în irigații, la filialele ANIF

Citește mai departe…

Revista presei

A crescut numărul de contracate încheiate între ANIF și fermierii din Iași care irigă și în această perioadă din cauza secetei extreme. Director ANIF: ”Avem solicitari mai multe ca anul trecut din partea fermierilor”

Seceta extremă din 2020 a distrus culturile de toamnă ale fermierilor din Iași care irigă și în această perioadă, sperând că recolta la porumb și floarea-soarelui va fi mai bună față de cea de grâu și rapiță. Specialiștii din cadrul ANIF Iași susțin că au încheiat mai...

citește mai mult

Galerie video

Soluții inovatoare folosite de ANIF, la Sinoe

A început hidrosablarea conductei metalice cuprinsă în cadrul obiectivului de investiții “Reabilitarea Amenajării de Irigații Sinoe, județul Constanța”, în vederea cămășuirii cu un material inovator numit poliuree.Este pentru prima dată când ANIF folosește pe...

citește mai mult

Articole

Întâlnire de lucru cu reprezentanți ai Coaliției pentru Dezvoltarea României

Directorul general al ANIF, domnul Ștefan Constantin, a participat astăzi, la sediul MADR, la o întâlnire de lucru cu reprezentanți ai Coaliției pentru Dezvoltarea României, în care s-a discutat despre oportunitatea elaborării unui nou proiect privind strategia de gestionare a apei. Acest proiect ar putea fi finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență, în eventualitatea în care vor fi identificate sume rămase neangajate. Alături de directorul ANIF, la discuții au fost domnul ministru Adrian Oros și doamna Elena Filip, director al Directiei de Îmbunătățiri Funciare și Fond Funciar din MADR. Părțile implicate au convenit constituirea unui grup de lucru format din experți, în vederea elaborării cât mai rapide a proiectului.

Întâlnire între ANIF și ANAR cu privire la deversarea apelor menajere în canalele de desecare

În data de 25.08.2021 a avut loc, la sediul ANIF, o întâlnire între reprezentanții ANIF și reprezentanții ANAR cu privire la punerea în aplicare a dispozițiilor Legii nr. 122/2020, pentru modificarea Legii apelor, asa cum a modificată și completată ulterior prin OUG nr. 225/2020. În cadrul ședinței, s-a discutat despre modalitarea de monitorizare a deversarii apei menajere în canalele de desecare ale ANIF, aspecte punctuale cu privire la investiții deținute de cele două instituții, dar și cu privire la necesitatea modificării anexelor la HG 1705/2006.

Întâlnire la Ministerul Mediului, împreună cu reprezentanți ai MADR și ai Clubului Fermierilor Români provin gestionarea integrata a apei, în data de 12 august 2021

Intâlnire la sediul MADR cu profesori de la Facultatea de Energetică din cadrul Universității Politehnica București

Joi, pe 24 iunie, a avut loc la sediul MADR o întâlnire cu profesori de la Facultatea de Energetică din cadrul Universității Politehnica București, întreaga conducere ANIF și reprezentanții ANIF din județele cu infrastructură de irigații, specialiști SNIF, ministrul Agriculturii Adrian Oros si specialiști din minister.

S-a discutat despre proiectul pilot privind sistemele de irigații ce utilizează energia fotovoltaică ce ar putea fi instalat pe canalele de irigații, dar și pe terenuri neproductive.

Acțiuni de combatere a fenomenelor meteo extreme – inundații

 

Acțiuni de combatere a fenomenelor meteo extreme – inundații, în perioada 20-29 iunie, în Amenajarea Latinu Vădeni, zona Vădeni, și Amenajarea Terasa Brăilei, zona Silistraru, județul Brăila.
La acțiuni au participat reprezentanți ai Filialei Teritoriale de Îmbunătățiri Funciare Brăila și ISU Brăila.
In luna iunie, precipitațiile cu caracter torential au fost între 171-300 l\mp, iar în zona Vădeni precipitațiile au fost de 260 l/mp în perioada 19- 22 iunie.

Investițiile prin PNI prind contur

 

În cursul zilei de joi, 17 iunie 2021, s-a efectuat receptia la terminarea lucrărilor la obiectivul derulat prin PNI – Reabilitarea amenajării de irigații Terasa Zimnicea, județul Teleorman.

Amenajarea de irigații Terasa Zimnicea, în suprafață de 2.930 ha, se află în partea de sud-est a județului Teleorman, iar lucrările au presupus reabilitarea stației de pompare: SPR 1, SPR 2, reabilitare canale de alimentare: CA, CM, CP 3, CPA 2 L =9.098 m, reabilitare construcții hidrotehnice: stăvilare- 4 buc.

Valoarea lucrărilor executate conform contractului au fost de 9.829.417 lei cu TVA.

Au fost efectuate verificări nedistructive cu aparatura din dotare pentru evidențierea calității lucrărilor executate.

 Intalnire cu reprezentantii firmei DP PUMPS, in vederea unei colaborari.

Directorul General ANIF, domnul Stefan Constantin, si directorul Directiei de Investitii, domnul Sorin Vasilescu, au avut, in cursul zilei de astazi, o intalnire cu reprezentantii firmei DP PUMPS, in vederea unei colaborari. Firma de origine greceasca DP PUMPS produce inca din anii ’50 pompe pentru diverse utilizari, inclusiv in domeniul imbunatatirilor funciare, si si-au propus relansarea gamei de pompe produse de compania AVERSA, in concordanta cu cerintele pietei. De asemenea, vor construi in România o fabrica pentru constructia si asamblarea de pompe, dar si un centru de testare a pompelor de pana la 3MW.

SPA Ostrov, din Amenajarea Dăeni- Ostrov- Peceneaga

A fost pusă în funcțiune SPA Ostrov, din Amenajarea Dăeni- Ostrov- Peceneaga. Stația nu a mai funcționat din 2009 și poate deservi o suprafață totală de 45.900 ha. Urmează să fie umplute cu apă canalele CA 1, cu o lungime de 2805 m, CD I-1 cu o lungime de 2500 m, CD II-1 cu o lungime de 3515 m,. Acestea vor deservi două OUAI-uri: Lotus, cu o suprafață de 935 ha și Ostrov -1338 ha.

Lucrările s-au făcut prin investiții de tip I+R si efort propriu al FT IF Tulcea.

CES Poșta Câlnau

Înainte

Combaterea eroziune a solului, praguri de fund, baraje de retenție, regularizare de albie și protecții de mal, gabioane umplute cu piatră