Dăm viață agriculturii

Agenţia Naţională de Îmbunătăţiri Funciare

Dăm viață agriculturii

Începe depunerea facturilor pentru decontarea cheltuielilor aferente consumului de energie electrică în irigații, la filialele ANIF

Citește mai departe…

INFORMARE: ANIF a încheiat contracte de irigații pentru mai mult de 800.000 ha

Citește mai departe…

Apa până la punctele de livrare va fi gratuită și în campania de irigații din acest an

Citește mai departe…

Jurnal de decizii privind COVID-19

Citește mai departe…

Primul din cele 6 agregate de pompare care a fost înlocuit în cadrul proiectului de reabilitare a stației de pompare de bază SPA Pietroiu din cadrul amenajării Pietroiu-Ștefan Cel Mare a fost testat și probat în perioada 1-9 septembrie 2021. Urmează ca și celelate 5 agregate să fie înlocuite și ulterior testate.

Proiectul de reabilitare a stației face parte din obiectivul de investiții ”Reabilitarea infrastructurii principale de irigații din amenajarea Pietroiu-Ștefan Cel Mare, jud. Ialomița și Călărași” și este finanțat prin Programul Național de Reabilitare a Infrastructurii Principale de Irigații (PNI). SPA Pietroiu deservește întreaga suprafață a amenajării.

Reabilitarea staţiei de pompare de bază SPA Pietroiu presupune înlocuirea a 6 agregate de pompare cu pompe centrifuge cu pompe cu ax vertical de același tip cu randament mai mare de 75%, înlocuirea instalațiilor hidromecanice (grătare mobile și ghidaje, conducte refulare Dn 1400mm, robineți Dn 1400mm acționați electro-hidraulic); reabilitarea instalațiilor auxiliare (epuisment și echilibrare presiune la manevre batardouri, reabilitare instalație de ridicat palan+cărucior manual de 10 t); reabilitarea instalației de iluminat exterior stație; reabilitarea instalației electrice de forță și comandă; reabilitarea clădirei stației (tencuieli, zugrăveli, vopsitorii, tâmplărie, hidroizolații,instalații electrice, paratrăsnet, grup sanitar, monitorizare și intervenție).

Amenajarea hidroameliorativă Pietroiu-Ștefan Cel Mare are o suprafață amenajată de 58.428 ha, pe care s-au înființat 12 OUAI-uri.

Canalele de aducțiune, de distribuție și instalațiile de pompare propuse pentru reabilitare deservesc o suprafață de 8.839 ha pe teritoriul județelor Călărași și Ialomița