Dăm viață agriculturii

Agenţia Naţională de Îmbunătăţiri Funciare

Dăm viață agriculturii

Normele metodologice de aplicare a Legii îmbunătăţirilor funciare nr. 138/2004, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 1.872/2005 au fost completate si actualizate prin Hotararea de Guvern din data de 31.08.2022

Citește mai departe…

Infrastructura de irigații este pregătită pentru funcționare în condiții optime

Citește mai departe…

Începe depunerea facturilor pentru decontarea cheltuielilor aferente consumului de energie electrică în irigații, la filialele ANIF

Citește mai departe…

Amenajarea de irigații Grădiștea-Făurei-Jirlău, județul Brăila, are o suprafață amenajată de 14.606 ha și aparține administrativ de comunele Galbenu, Jirlău și Vișani din județul Brăila. Suprafața zonei pentru care se propune realizarea lucrării de investiție este de 5.954 ha. Sursa de apă pentru această amenajare este Râul Buzău, prin stațiile de pompare de bază SB Vișani și SRP IV D.

Reabilitarea infrastructurii principale din amenajarea Grădiştea-Făurei -Jirlău este necesară din cauza gradului mare de degradare al canalelor şi a staţiilor de baza şi repompare,  care nu mai funcţionează la randamentele la care au fost proiectate.

Necesitatea şi oportunitatea executării lucrărilor de reabilitare propuse rezultă din  faptul că utilizatorii pot primi apă pentru o structură de culturi mare consumatoare de apă (loturi semincere, soia, porumb, culturi furajere),  având în vedere şi amplificarea fenomenelor de secetă prelungită care în final pot conduce la fenomenul de deşertificare a întregii zone.     

Investiţia este oportună, întrucât amânarea ei ar conduce la imposibilitatea asigurării debitului de apă solicitat de utilizatori, consecinţă fiind deprecierea capacităţii de producţie a terenurilor agricole.

LUCRĂRI PROPUSE:

REABILITAREA STAŢIEI DE POMPARE DE BAZĂ SRP IV D

Instalații de bază și auxiliare

Instalații  electrice
Bazin de refulare

REABILITAREA STAŢIEI DE POMPARE DE BAZĂ SB VIŞANI

Instalații de bază și auxiliare

Instalații  electrice
Bazin de refulare

REABILITAREA STAŢIEI DE REPOMPARE SRP V A

Instalații de bază și auxiliare

Instalații  electrice
Bazine de aspirație și refulare

STAŢIA DE REPOMPARE SRP V

Instalații de bază și auxiliare
Bazinele de aspirație și refulare

REABILITARE CANALE DE ADUCŢIUNE:

CA 1C – L = 4.630 m
CA 1H – L = 3.000 m
CA 1G– L = 13.800 m
CA 1I– L = 3.450 m