Dăm viață agriculturii

Agenţia Naţională de Îmbunătăţiri Funciare

Dăm viață agriculturii

Normele metodologice de aplicare a Legii îmbunătăţirilor funciare nr. 138/2004, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 1.872/2005 au fost completate si actualizate prin Hotararea de Guvern din data de 31.08.2022

Citește mai departe…

Infrastructura de irigații este pregătită pentru funcționare în condiții optime

Citește mai departe…

Începe depunerea facturilor pentru decontarea cheltuielilor aferente consumului de energie electrică în irigații, la filialele ANIF

Citește mai departe…

Agenția Națională de Îmbunătățiri Funciare a continuat și marți, 17 august 2021, seria întâlnirilor cu reprezentanții firmelor de construcții și firmelor de proiectare implicate în lucrările pentru obiectivele de investiții aferente PNI.

La întâlnire au participat directorul General al ANIF, domnul Ștefan Constantin, și directorul Direcției de Investiții, domnul Sorin Vasilescu, și reprezentanți ai Filialelor de Îmbunătățiri Funciare Brăila, Constanța, Tulcea și Bacău.

În cadrul întâlnirii, s-au analizat graficele de execuție, sumele alocate pentru anul în curs și stadiul de realizare al lucrărilor până în prezent pentru 9 dintre obiectivele din respectivele județe, obiective cuprinse în cadrul Programului Național de reabilitare a Infrastructurii Principale de Irigații.

În cadrul ședinței au fost punctate problemele care au generat întârzieri, acolo unde a fost cazul, și s-a cerut firmelor de constructții stabilirea unui program de măsuri de redresare a situației, în vederea îndeplinirii obligațiilor contractuale.

Având în vedere faptul că domeniul de activitate este unul meteodependent, domnul director general Ștefan Constantin a făcut apel ca lucrările să se facă pe o programare cu mai multe scenarii.

Firmele de construcții vor trebui ca, în termen de 10 zile, să prezinte un grafic de execuție pentru fiecare lucrare, pentru tot anul 2021.

Conducerea ANIF a stabilit faptul că întâlnirile cu reprezentanții filialelor, ale firmelor de construcții și ale firmelor de proiectare se vor face de acum înainte lunar.