Dăm viață agriculturii

Agenţia Naţională de Îmbunătăţiri Funciare

Dăm viață agriculturii

INFORMARE: ANIF a încheiat contracte de irigații pentru mai mult de 800.000 ha

Citește mai departe…

Apa până la punctele de livrare va fi gratuită și în campania de irigații din acest an

Citește mai departe…

Jurnal de decizii privind COVID-19

Citește mai departe…

INFORMARE: Pe data de 20 octombrie, a avut loc la SRP1 Vânâtori, județul Galați, o avarie majoră care a dus la scoaterea din funcțiune a conductei de refulare a agregatului 1 și avarierea unei părți din clădirea stației. O comisie formată din reprezentanți ai ANIF – Unitatea Centrală și ai Filialei Teritoriale de Îmbunătățiri Funciare Galați a mers pe teren și a constatat faptul că, în urma acestei avarii, a fost distrus peretele din zona agregatului 1, până la nivelul etajului 1. Apa a pătrus și a inundat nivelel 0,1 și 2 ale stației, respectiv sala pompelor, sala motoarelor și sala celule electrice de 6 kw. Pardoseala în zona celulelor electrice a fost deteriorată într-o mare proporție, au fost afectate, de asemenea, ferestrele din dreptul bazinului de aspirație în zona agregatelor 1 și 2.

Stația SRP1 Vânători a fost predată si dată in folosință gratuită, în 2012, pe o perioadă de 49 de ani către FOUAI Câmpia Covurlui prin protocol de transmitere a infrastructurii de îmbunătățiri funciare.

Această stație de repompare preia apa din CML și o refulează prin intermediul a 2 conducte de refulare îngropate în canalul de refulare amplasat în terasă, având un debit al stației de 46.000 l/s la o înălțime de pompare de Hp=94 m.c.l. Potrivit constatărilor preliminare, se pare că a fost vorba de o avarie produsă de lovitura de berbec în urma unei căderi de tensiune. S-a funcționat fără pernă de aer în hidrofor și fără instalația electrică de curent continuu care asigură închiderea secvențială a vanelor de refulare, atunci când se oprește agregatul de pompare voit sau accidental.
Având în vedere înălțimea de pompare, lungimea și diametrul conductei de refulare, efectul loviturii de berbec produse de volumul de apă care s-a întors a dus la distrugeri importante.

Expertiza judiciara solicitată de ANIF va dovedi dacă este vorba de nepricepere sau nepăsare în acest caz!