Dăm viață agriculturii

Agenţia Naţională de Îmbunătăţiri Funciare

Dăm viață agriculturii

Normele metodologice de aplicare a Legii îmbunătăţirilor funciare nr. 138/2004, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 1.872/2005 au fost completate si actualizate prin Hotararea de Guvern din data de 31.08.2022

Citește mai departe…

Infrastructura de irigații este pregătită pentru funcționare în condiții optime

Citește mai departe…

Începe depunerea facturilor pentru decontarea cheltuielilor aferente consumului de energie electrică în irigații, la filialele ANIF

Citește mai departe…

UPDATE: Agenția Națională de Îmbunătățiri Funciare a încheiat, până la data de  2021, contracte de irigații multianuale și sezoniere pe o suprafață de 827.903 ha.  1.365 km de canale de irigații au fost umplute cu apă, până la această dată, iar suprafața ce poate fi deservită ca urmare a umplerii respectivelor canale este de 440.200 ha.

Agenția Națională de Îmbunătățiri Funciare a încheiat, până la data de 15 februarie 2021, contracte de irigații multianuale și sezoniere pe o suprafață de 612.117 ha.  Din totalul de 783 contracte, 667 sunt multianuale și 116 sezoniere.  Suprafața pregătită pentru irigat este de 947. 108 ha.

Ca în fiecare an, introducerea apei pe canalele de aducțiune ce asigură necesarul de apă pentru irigații se va face pe măsura solicitărilor, concretizate pe bază de comenzi certe, în urma încheierii contractelor multianuale sau sezoniere.

ANIF invită, în continuare, toți fermierii care încă nu au încheiat contracte pentru livrarea apei să facă demersuri în acest sens. Având în vedere situația epidemiologică, contractele se pot transmite și în format electronic, pentru evitarea contactului direct, ca măsură pentru a preîntâmpina răspândirea Coronavirus.

Agenția Națională de Îmbunătățiri Funciare anunță toți fermierii că Guvernul României, prin Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, asigură și în acest an, în baza Legii 133/2017, completată de Legea 130/2018, apă gratuită până la punctele de livrare, acolo unde sunt încheiate contracte pentru anul 2021.

Investițiile în reabilitarea sistemelor de irigații cuprinse în Programul Național de Reabilitare a Infrastructurii Principale de Irigații vor continua și în acest an, lucrările efectuându-se în limitele bugetare până la aprobarea bugetului pe 2021. De asemenea, lucrările de I+R se află în procedură de achiziție.