Dăm viață agriculturii

Agenţia Naţională de Îmbunătăţiri Funciare

Dăm viață agriculturii

Normele metodologice de aplicare a Legii îmbunătăţirilor funciare nr. 138/2004, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 1.872/2005 au fost completate si actualizate prin Hotararea de Guvern din data de 31.08.2022

Citește mai departe…

Infrastructura de irigații este pregătită pentru funcționare în condiții optime

Citește mai departe…

Începe depunerea facturilor pentru decontarea cheltuielilor aferente consumului de energie electrică în irigații, la filialele ANIF

Citește mai departe…

Agenția Națională de Îmbunătățiri Funciare anunță toți fermierii că Guvernul României, prin Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, asigură și în acest an, în baza Legii 133/2017, completată de Legea 130/2018, apă gratuită până la punctele de livrare, acolo unde sunt încheiate contracte pentru anul 2020.

Mai mult decât atât, Guvernul României, împreună cu MADR și ANIF, au în vedere ca și în anii viitori apa pentru irigații să fie asigurată în aceleași condiții.

În acest an, prin Legea bugetului de stat, au fost prevăzute sumele necesare pentru energia electrică și pentru apa din sursă, astfel încât aducțiunea apei pentru irigații să fie gratuită.

ANIF dezminte astfel orice fel de informație, apărută în presa locală și centrală, legată de faptul că există discuții ca apa pentru irigarea culturilor să nu mai fie gratuită.

De precizat faptul că ANIF a înființat Comandamentul de Supraveghere și Coordonare pentru campania de irigații 2020, coordonată de cei doi directori generali adjuncți: comandamentul SE- coordonat de director general adjunct Adrian-Constantin Bîrzoi și comandamentul SV- coordonat de director general adjunct Sorin Fuerea.

Din cadrul comandamentului fac parte directorii de Filiale Teritoriale de Îmbunătățiri Funciare, câte un reprezentant din cadrul fiecărui serviciu tehnic al Filialei Teritoriale de Îmbunătățiri Funciare și unul din Unitatea Centrală ANIF.

Obiectivele comandamentului constau în urmărirea tuturor activităților care se fac pentru ca amenajările de irigații să fie pregătite pentru toate solicitările depuse de fermieri, urmărirea și impulsionarea lucrărilor de I+R, care se fac în amenajările de irigații, urmărirea și supravegherea lucrărilor de investiții prin PNI pentru ca toate Filialele Teritoriale ANIF să poată răspunde cu promptitudine la toate solicitările de apă de irigații.